måndag 8 november 2010

Taxichaffisen inatt var helt till sig. Precis innan han plockade mig på Arenavägen hade han släppt av en skinnskalle i Sumpan. Jag tror taxichaufförernas hemliga kodex egentligen är att de inte får börja prata med kunden om inte kunden tar initiativ till samtal. Det kunde han inte hålla sig till. Han höll på att spricka.

Skinnskallens brödintag hade glappat hela färden och chauffören hade blivit något rädd när han helt plötsligt frågade; 'alltså, har du några pengar?'
Triggerfingret hade nog aldrig varit mer berett på larmknappen än då, tack vare fördomar och allt.
Men han ville bara veta om han hade växel på en tusenlapp, för att i nästa andetag säga att; 'det är ju bara svartjobbare och kriminella som har tusenlappar'.

Men det var inte det värsta. Under hela färden hade han propsat på att chaffisen var tvungen att testa gröna viagra. Han berättade väl ingående om nån brud han precis varit med. Känns som att taxichaufförer är vana vid det mesta, men när han efter mycket tjat flikar in; 'Jag körde gula innan men de gröna är ännu bättre, jag har stånd fortfarande...' blev till och med chaffisen obekväm.

Som tur är så är det inte jättelångt mellan Midsommarkransen och Sumpan.

Hur han betalade? Med en tusenlapp förstås.

1 kommentar:

  1. Stötte också på en "skinhead", påväg hem, ja...alltså Sumpan. Ganska aggressiv som tog ut sin ilska på sittplatserna på tunnelbanan, något läskigt. Värre då att inse att man bor här.

    Ja, det är nog värt ett besök, 32 spänn och Latten, eller Café au Lait:en blir din, som tanterna fint kallar det. Kan också garantera Sveriges godaste chokladbollar.

    SvaraRadera